maanantai 8. lokakuuta 2012

Comenius-tiedote

Tämä tiedote on jaettu myös kotiin!

Koulumme on mukana Comenius-projektissa, jonka teemana on Healthy Children = Healthy Europe: Steps to healthy life (Terveet lapset terveessä Euroopassa, askeleita kohti tervettä elämää). Projektissa on mukana yhdeksän koulua eri puolilta Eurooppaa ja projektin aikana teemme yhteistyötä näiden koulujen kanssa eri tavoin.

Ennen joulua toteutamme alakoululla + 6-9c-pienryhmän kanssa projektiin kuuluvan jakson, jossa käsitellään kierrätystä. Projekti toteutetaan syysloman jälkeen viikoilla 44-47. Näillä viikoilla projekteihin liittyviä tunteja on suhteessa enemmän ja ne saattavat lainata aikaa varsinaisilta lukujärjestykseen merkityiltä oppitunneilta.

Olemme valinneet kierrätyksen teemaksi ”Vanhasta Uutta”. Projektin aikana tulemme kääntymään myös kotien puoleen erilaisissa kysymyksissä.

  1. Oppilaat saavat tutkittavakseen, miten teillä kotona tai lähipiirissä tehdään vanhasta uutta. Kaipaamme kouluun konkreettisia esimerkkejä kahvipussitaiteesta räsymattoihin, margariinirasioista pullonkorkkeihin, tyynynpäällisiin, sanomalehtipusseihin, tuunattuihin vaatteisiin. Tutkailkaa ympäristöä, kysykää näppärältä naapurilta tai isovanhemmilta – missä vanha tavara on saanut uuden elämän uudessa käytössä? Esimerkkejänne voidaan myös pyytää koululle valokuvattavaksi. Emme etsi päätä huimaavia taidonnäytteitä vaan ihan tavallisia asioita!
  2. Koululla järjestetään tavaranvaihtopäivä. Jokainen oppilas voi tuoda kouluun lähinnä jonkun oman, ehjän, käyttökelpoisen tavaransa, jota ei enää tarvitse. Jos tuo tavaran, voi myös itse ottaa halutessaan vaihdossa jonkun jutun toiselta oppilaalta. Tästä tiedotetaan tarkemmin lähempänä.
  3. Oppilaat tekevät vanhasta uutta myös itse. Tarkempia materiaalitoiveita (esim. tyhjä säilyketölkki) esitetään koteihin hyvissä ajoin.



Toivomme teiltä vanhemmilta aktiivista otetta asiassa. Asia on tärkeä ja oppilaat sitoutuvat mielellään vähän erilaiseen tekemisen tapaan.

Jos teillä on ajatuksia teeman toteutukseen, otamme mielellämme ideoita vastaan vaikka Wilmassa !

Yhteistyöterveisin
Sanna-Pauliina ja Kati


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti